Dededen toruna 4 kuşaktır, 1930’lu yıllardan beridir Burcu Ekmek Fırın olarak faaliyetimizi sürdürmekteyiz. 1930′ da İspir’de daha sonra Ankarada Buğday değirmeninden ekmek fırını olarak faaliyetlerimizi sürdürmeye devam ettik. 2001 Yılında Aydın’da hizmetlerimizi sürdürmeye başladık. 2018 Yılında daha iyi hizmet vermek adına modern tesisimizi kurarak hizmetlerimize devam ediyoruz. Aydın’da 24 saat açık olan fırınımızda ekmek, tatlı ve pasta çeşitlerimiz ile hizmet vermekteyiz.
Takip Edin:
Title Image

Menü

Osmanli Ekmeği

Eşsiz bir lezzete ve mükemmel bir görünüme sahip olan Osmanlı Ekmeği, mide, bağırsak ve kalp sağlığı açısından besin değeri yüksek bir gıda olup, yoğun lif içeriği sayesinde de diyet yapanlar için idealdir.

Ekşi Mayalı Ekmek

Tamamen yerli tohumdan üretilmiş unlar kullanılır.
Yerli çavdarlar, herhangi bir ısıya tabi tutulmadan taş değirmende öğütülür.
Isıya maruz kalmadığı ve geleneksel yöntemlerle öğütüldüğü için buğdayın ruşeymi zarar görmez.
Mayalama ( Fermantasyon) için ekşi (doğal) maya kullanılır ve ortalama 16 – 18 saat boyunca mayalanması sağlanır.
Yumuşaklık, görüntü ve tat fırın ekmeği ile karşılaştırılmamalıdır.
Muazzam bir kokuya sahiptir ve bunu uzun süre korur.
Dilimledikten sonra özellikle kesilen kısmın hava almamasına dikkat ederek
buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Tam Tahıllı Ekmek

Tam buğday unu, buğday unu, maya, tuz, C vitamini, ekmek katkı maddesi, gluten, koruyucu (kalsiyum propiyonat), ekşi hamur, su. Tam buğday ekmeği buğdayın kepek ruşeym ve öz kısımlarından oluşan, buğdayın tamamının ayrıştırılmadan öğütülmesiyle elde edilen buğday unu ile yapılmaktadır. İçerisinde bulunan yüksek oranda lif sayesinde de doygunluk hissi verdiğinden kilo verici etkiye sahiptir. Vicudun yağ ve kolestrol emilimini azaltmaktadır.

Köy Ekmeği

Ev ekmeği diye de anılan köy ekmeğinde tam buğday unu kullanılmaktadır. Tam buğday unu ise, buğday tamamının ezilerek toz haline getirilmesiyle elde edilir. Beyaz ekmek yapımında kullanılan unda ise buğday içerisindeki endosperm, kepek diye tabir edilen dış kabuğundan ayrılarak toz haline getirilir. Köy ekmeğinin içerisinde bulunan kepek kısmı, lifli bir yapıya sahip olduğu için sindirimi kolaylaştırır. Ayrıca köy ekmeği, kan basıncını düzenlemeye yardımcı olur ve vücutta daha az yağ depolanmasını sağlar. Ekmeğimizin en büyük özelliği, ekşi maya ile yapıldıkları için, dökülüp dağılmamalarıdır.

Çavdar Unlu Ekmek

Buğday unu ,çavdar unu, yaş pres maya ,tuz, c vitamini, ekşi hamur koruyucu ( kalsiyum propiyonat ), ekmek katkı maddesi, gluten, su. İçerdiği diyet lifi sayesinde sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar. Toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar. Kalın bağırsaktaki hücreleri, kansere neden olan kimyasallardan korur. Kilo verdirici etkiye sahiptir.

Mısır Unlu Ekmeği

Mısır unu, içme suyu, tip 550 buğday unu, maya, tuz, emülgatör (mono ve digliseridlerin diasetil tartarik asit esterleri), soya unu, topaklanmayı önleyici (kalsiyum karbonat), antioksidan (askorbik asit), enzim (fungal alfa amilaz), koruyucu (kalsiyum propiyonat).

EKMEKLER

Osmanlı ekmeği

Eşsiz bir lezzete ve mükemmel bir görünüme sahip olan Osmanlı Ekmeği, mide, bağırsak ve kalp sağlığı açısından besin değeri yüksek bir gıda olup, yoğun lif içeriği sayesinde de diyet yapanlar için idealdir.

Ekşi mayalı ekmek

Mayalama ( Fermantasyon) için ekşi (doğal) maya kullanılır ve ortalama 16 – 18 saat boyunca mayalanması sağlanır.

Anadolu ekmeği
Tam tahıllı ekmek

Tam tahıllı ekmek, glisemik indeksi düşük; lif oranı yüksek olduğu için kan şekerinizi hızlı yükseltmez. Uzun süre tokluk sağlar iştah kontrolünüze olumlu etkilerde bulunur. Doyurucu ve lezzetlidir.

Tam buğday unlu ekmek

Tam buğday unu, buğday unu, maya, tuz, C vitamini, ekmek katkı maddesi, gluten, koruyucu (kalsiyum propiyonat), ekşi hamur, su. Tam buğday ekmeği buğdayın kepek ruşeym ve öz kısımlarından oluşan, buğdayın tamamının ayrıştırılmadan öğütülmesiyle elde edilen buğday unu ile yapılmaktadır.

Trabzon ekmeği

Odun ateşinde piştiği ve ekşi maya kullanılarak yapıldığı için kendine has bir lezzeti vardır. Ekşi maya ile yapılan ekmekler iyi kabarır, geç bayatlar.

Tam buğday unlu trabzon ekmeği

Saf halde tam buğday unundan elde edilir.

Alaşehir ekmeği

Geleneksel ekşi hamur yöntemi ile yapıldığı için lezzet ve aromaca zengindir.